Pozivamo sve zainteresirane, a u prvom redu djecu s posebnim zdravstvenim potrebama i njihove roditelje, braću i sestre na besplatne radionice zdravstveno usmjerene tjelovježbe.

Program smo u prvom redu namijenili djeci oboljeloj od autoimunih bolesti i drugih kroničnih oboljenja, održanju zdravlja i prevenciji komplikacija. No cilj nam je promicati zdrav način života, održati zdravlje, poboljšati zdravlje i kvalitetu života, prevenirati razna oboljenja tipična za zapadnu civilizaciju i primamo sve zainteresirane koji žele dodati životnosti u svoju svakodnevicu, aktivirati se za svoje zdravlje i opći boljitak (do popunjenja kapaciteta prostora :)).

Na radionicama mogu sudjelovati sve generacije, djeca od oko 5 godina do osoba u godinama, bez obzira na početno znanje, mogućnosti, vještine i sposobnosti. Dapače, naš je cilj okupiti cijele obitelji kako bi se članovi međusobno motivirali i zajednički gradili zdrave navike, a pritom kvalitetno koristili slobodno vrijeme i možda produbljivali odnose. Osim kapaciteta prostora ne postavljamo nikakva ograničenja. Naša želja je da se okupimo u što većem broju i preporučujemo dolazak na sve radionice, no možete i “upadati” na pojedine radionice.

Na radionicama ćemo oko tri puna sata uvježbavati nanbudo tehnike usmjerene na zdravlje. Održanje i poboljšanje zdravlja, fizičko i unutarnje aktiviranje očekujemo kroz vježbe koje potiču protok životne energije, vježbe disanja, unutrašnje masaže. Vježbe su usmjerene na aktiviranje i koordinaciju cijelog tijela, desne i lijeve strane, desne i lijeve strane mozga, ravnoteže, usmjerene su na građenje unutrašnje snage te vještina nošenja sa stresom. Tehnike se uče tijelom, postupno, svatko svojim tempom.

Projekt je dio 3L programa Live Out Loud (LOL) i programa Nanbudo kao zdrav način života Hrvatskog nanbudo saveza. Održava se vikendom (planirano subotama) od rujna do prosinca 2015. godine s početkom 19. rujna. Projekt je podržao HEP.

ex-ikite letak radno02.ai

Uvodna i prva radionica održavaju se: 19.9.2015. godine. Uskoro ćemo objaviti i termine ostalih (7) radionica.

Vidimo se nešto prije 11 sati u Kušlanovoj 59a (Maksimir), Centar za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”. Svoj dolazak molimo da najavite (i prema potrebi odjavite) na kontakt@slatkikosecer.com. Vježbamo u sportskoj odjeći, bosi ili u čarapama koje se ne skližu.

Imate li zdravstvenih ili drugih poteškoća molimo da donesete povijest bolesti i obavijestite voditelje. Imate li mogućnost pratiti svoj mogući zdravstveni napredak molimo da donesete i dokumentaciju kojom bi isto mogli “mjeriti” (to mogu biti i vaša zapažanja o vašem zdarstvenom stanju, dnevnik kontrole i sl.).

Posebna napomena: projektom smo predvidjeli i vrijeme okrjepe u polusatnoj pauzi (odmor, obnova energije, druženje) te u suradnji s Mihaelom Devescovi nudimo polusatnu radionicu/okrjepu “Sirova hrana”. Naš cilj je uz promicanje umjerene i zdravstveno usmjerene tjelovježbe pružiti i iskustvo sirove hrane, odnosno namirnica koje sadrže sve prirodno prisutne nutrijente.Ta edukacija nije pokrivena donacijom pokrovitelja te je opcija za polaznike.

  1. Dakle, možete donjeti svoju okrjepu (preporuka voda, svježe i suho voće, povrće, orašasti plodovi)
  2. ili se uz prijavu na radionicu prijaviti i za radionicu/okrjepu “Sirova hrana”, najkasnije tri dana prije termina svake radionice (npr. zaključno sa 16.9. za termin 19.9.) uplatiti iznos 50 kn (po osobi / po radionici) na račun udruge te nam isti dan poslati potvrdu o uplati. Naknadne prijave/odjave nećemo moći uvažiti zbog vremena potrebnog za planiranje i pripremu.

Sve prijave/odjave primamo na kontakt@slatkikosecer.com s naznakom LOL. Isto tako možete nas kontaktirati kako bi dobili više informacija.

Informacije o računu 3L: 3L, Slavka Batušića 11, 10090 Zagreb, HR0523400091110578359, Privredna banka

U provođenje projekta uključeni su i volonteri. Ovom prilikom zahvaljujemo volonterki koja je pripremila vizualni identitet projekta.

Budite aktivni i puni života! LOL

Dobili smo i ostale termine radionica:
10, 24, 31. listopad
7, 14, 21. studeni
5. prosinac