U siječnju 2015. godine u suradnji s Fade in (emisija Direkt) na profesionalnoj razini snimamo kratki dokumentarni film o dječjem dijabetesu iz druge perspektive. Film bi prema planu trebao biti objavljen do ožujka 2015. godine. Cilj je senzibilizacija javnosti prema djeci i mladima oboljelima od autoimune bolesti – dječjeg dijabetesa, edukacija javnosti te prikazati život oboljelog djeteta na drukčiji način, iz perspektive aktivne svakodnevnice oboljele djece i iz perspektive promatrača (manje ili više educiranog) u pozitivnom ozračju. Film se snima u Zagrebu.

Prema trenutnim prijavama u snimanju sudjeluje petero djece, od 3 do 9 godina, dvije curice i tri dječaka.

Pozivamo i druge zainteresirane roditelje djece oboljele od dijabetesa voljne doći u Zagreb te na lokaciju snimanja u dogovoreno vrijeme da nam se jave.

Za prikaz perspektive promatrača: tražimo više volontera koji će za potrebe filma educirati se tijekom susreta s obitelji oboljelog djeteta te za potrebe filma dati izjave. Prema trenutnim prijavama u snimanju sudjeluje četiri volontera.

Volonteri trebaju imati iskustvo rada s djecom ili imati afinitet prema radu s djecom, odnosno sadašnji ili budući dadilje, odgajatelji, učitelji, nastavnici, profesori, treneri, voditelji radionica i sl… Tražimo iskrene, komunikativne i otvorene osobe oba spola koji se žele educirati o dječjem dijabetesu (osnove, komunikacijom i susretom s obitelji djeteta oboljelog od dijabetesa) te razgovarati pred kamerama za potrebe filma. Zahtjev je također da se radi o odgovornim osobama koji će se prijavom obavezati na sudjelovanje.

Troškovi volontiranja nisu pokriveni.

Svi zainteresirani trebaju se javiti na mail udruge 3L: kontakt@slatkikosecer.com s kratkim životopisom, odnosno osobnim podacima, kontakt telefonom i osobnom fotografijom (kvaliteta nije bitna).

Detalje snimanja dogovaramo te ćete o vremenu snimanja, točnoj lokaciji i sl. detaljno naknadno biti obaviješteni. Susret edukacije organizirat ćemo u dogovoru prije termina snimanja.

Za sva dodatna pitanja i informacije obratite se na: kontakt@slatkikosecer.com