U subotu 8.11.2014. uključili smo se u projekt obilježavanja Dana dijabetesa Zagrebačkog dijabetičkog društva u hotelu Dubrovnik u Zagrebu. U društvu najmlađih pripremali smo bademovo mlijeko. Opranim prstićima prvo smo gulili močene svježe bademe iz organskog uzgoja, a zatim smo zajednički izradili mlijeko u Vitamix blenderu. Nakon procjeđivanja svak si je mlijeko začinio po želji, a izbor začina su bili: bourbon vanilija u prahu, kakao, cimet, kardamom, muškatni oraščić, stevija i med. Nakon što smo popili svo bademovo mlijeko nastavili smo s izradom kašastih zelenih sokova od voća, zelenog lisnatog povrća i začina. Pripremili smo i čoko puding na bazi avokada. Paralelno i u međuvremenu, igrali smo se šarenim papirima. Maleni su nas potpuno okupirali te za razmjenu iskustava s roditeljima ovaj puta nije bilo prilike.
U izlagačkom dijelu ponudili smo krekere od lana, sirovi kruh s maronima i knjige Do 41°C i Dijabetes – prilika za promjenu, šećer na kraju te smo dijelili brošure Dijete kao i ti.
U organizaciji Udruge za prevenciju prekomjerne težine sudjelovali smo i u snimanju priloga za Jabuka TV koji će biti prikazan u srijedu 12.11. u 16h.
Zahvala svim sudionicima radionica na ugodnom i zabavnom druženju! Zahvaljujemo se posebno distributeru Enzita d.o.o. za posudbu Vitamixa. Zahvala Zagrebačkom dijabetičkom društvu na pozivu, organizaciji, suradnji, druženju, fotografijama… Hvala!
I za sve koji se pitaju što se dogodilo s brašnom od badema, odnosno ostatkom od procjeđivanja mlijeka na maloj radionici, evo odgovora :).